Біла наречена

Завітавши до Миколаївському зоопарку влітку та опинившись на головній площі, Вас зустріне кущ східної красуні – Гортензії деревовидної, розташувавшись серед вічно зелених чагарників ялівцю козацького та поблизу піону деревовидного росте справжнісіньке ботанічне диво, яке милує око всіх відвідувачів своїм білим цвітом немов нагадуючи ажурне мереживо. Її витонченість і краса викликають захоплення та враження. Повз цього розкішного куща гортензії неможливо пройти байдуже, ним можна милуватися та захоплюватися вічно. Назва "гортензія" дослівно перекладається "кувшин з водою". А на мові квітів означає - згадай про мене, скромність, щирість, надія. Спочатку у нас в зоопарку з'явився один кущ цієї рослини,а потім згодом її розмножили, по різним куточкам зоопарку.
Серед кущів, що квітують влітку в зоопарку, гортензія займає особливе місце. ЇЇ різноманітна форма з пишними величезними шапками суцвіть, тривалість квітування, квітування на сонці та в тіні заворожують погляд — все це робить її улюбленицею нашого зоопарку. А для того щоб гортензія була привабливою, працівники зоопарку добре доглядають та завжди її підгодовують як мінеральними, так і органічними добривами. У майбутньому робітниками зоопарку планується зробити красиву огорожу у вигляді кошику для найпершого куща гортензії.
А чи знали Ви, що можна змінити забарвлення гортензії, коли вона вже цвіте?
Потрібно лише трохи змінити кислотність ґрунту і підтримувати її на необхідному рівні
З гортензією пов’язано дуже багато цікавих звичаїв, легенд та обрядів. І за одною із легенд її вважають модницею.
У країнах Сходу вважається, що гортензія з’явилася в день, коли народився Будда (473 рік до н.е.). На вшанування цієї дивовижної рослини в Японії проводяться фестивалі гортензії. Також в Японії є звичай надсилати букет, який складається з великолистої гортензії синього або блакитного кольору, щоб просити вибачення. Квітку гортензії наділяють значенням надії, скромності й щирості, вважається, що гортензія відганяє нещастя і хвороби.
У нас в зоопарку ця дивовижна та чарівна рослина полюбилася за рясне і тривале цвітіння. Та період цвітіння має свій термін, не пропустіть цієї можливості залишити пам'ятний фотознімок з цією чудовою рослиною. Тихими, довгими зимовими вечорами, фотографії будуть нагадувати Вам літні моменти , які Ви провели в зоопарку!
Дорогі відвідувачі, запрошуємо Вас відвідати Миколаївський зоопарк, де Ви зможете познайомитися та помилуватися прекрасним тваринним та рослинним світом цього чудового місця!