Іменинник Урман

З днем народження, Урман!

В сімействі амурських леопардів (лат.Panthera pardus orientalis) Райо та Єви в міжнародний день ягуарів 29.11.2019 року народився син Урман. Сьогодні наш іменинник Урман святкує свій перший рік народження. За характером він активний та грайливий хлопчисько. Урман досі мешкає в одному вольєрі зі своєю мамою. В подальшому за Європейською програмою розведення рідкісних видів тварин та згідно з рекомендаціям координатора програми, Урман буде переданий до іншого зоопарку.

   Далекосхідний або амурський леопард (лат. Panthera pardus orientalis) - одна із найрідкісніших та найкрасивіших кішок світової фауни, також ця кішка є важливою ланкою екосистеми. Ця унікальна тварина занесена до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи. ЇЇ вважають символом крихкості та вразливості природних екосистем.

Головні причини зменшення популяції леопардів - знищення місць їх мешкання, зменшення кормової бази та браконьєрство.

Миколаївський зоопарк, утримуючи та успішно розмножуючи амурських леопардів, робить свій внесок в збереження цих прекрасних тварин.

Цікаво знати!!! Перша пара леопардів в нашому зоопарку з'явилася у 1980 році. А з 1995 року по 2019 рік народилося 15 дитинчат. Тож ні для кого не секрет, що від розмноження рідкісних тварин в зоопарках значною мірою залежить збереження виду.

Приходьте до Миколаївського зоопарку та не забувайте слідкувати за нашими новинами!

Урман2 Урман1