Міжнародний день тигра

          29 липня – Міжнародний день тигра!

Офіційно Міжнародний день тигра заснували в листопаді 2010 року на Міжнародному форумі «Тигровий саміт», присвяченому проблемам збереження тигрів на Землі.

Головною метою свята є: інформування суспільства відносно проблем зникнення і захисту тигрів.

Тигр - найбільша, найсильніша та найспритніша кішка на планеті. Сучасна систематика виділяє два підвиду тигра замість раніше признаних 9 підвидів, 3 з яких зараз уже зникло.

Амурський тигр (Panthera tigris altaica) - найбільша географічна раса, довжина тіла яких може досягати 2.80 метрів та важити до 320 кілограмів. Вони відіграють дуже важливу роль в балансі будь-якої екосистеми.

За даними комп’ютерної програми обліку тварин ZIMS на сьогоднішній день в колекціях 488 зоопарків, які є учасниками цієї програми, загальна кількість тигрів складає 1855особин. Щодо амурських тигрів, то за даними цієї ж програми, загальна кількість їх 543 особини, які утримуються у 215 різних зоопарків світу.

Нині ця тварина знаходиться під міжнародною охороною, занесена до Червоної книги МСОП, та з 2014 року полювання на тигрів заборонено у всьому світі.

 

В нашому зоопарку утримується група амурських тигрів: самець Геліус (14 років), і дві самки Агрипина (15 років) і Пенелопа (15 років).

Цікаво, що в Миколаївському зоопарку тигри утримуються з 1978 року. За цей період у нас народилося близько 70 тигренят.

Наш зоопарк бере участь в Міжнародній та Європейській програмі збереження виду.

Ми запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до нашого зоопарку на тематичну екскурсію "Великі котячі Миколаївського зоопарку".