Розповідь про «Дідову хату»

… Під стріхою – чиста мазанка з підведеною сажею призьбою, з просторим подвір'ям, копицею сіна, возом. З-за рогу садиби вибігають кізочки, з мініатюрної кошари бекають кучеряві ягнята, попід тином ґелґочуть гуси, хазяйновито крокує півень на чолі зграйки курочок… Цих тварин можна погладити і погодувати. Вгадали, де це? Правильно, сьогодні наша розповідь про наше етнографічне подвір’я «Дідова хата».

«Дідова хата» давно вже стала улюбленим місцем відвідувачів зоопарку, а особливо малечі. А давайте сьогодні познайомимось з мешканцями подвір’я.

Є в нас чорна кізочка Марта, до якої насамперед дітки підбігають погладити її. А живе вона в «Дідовій хаті» вже 14-й рік. Козлик Єгорка, що утримується в загорожі, мешкає у нас з травня 2014року. А як він полюбляє, коли його годують капусточкою, морквинками, яблучками! Тут же разом   з ним живуть декілька рудих камерунських баранчиків з приємними іменами (Везунчик, Любимчик, Фред, Марс, Августин, Січень) та овечки (Сіма, Удача, Люта).

Всіх, і малюків, і дорослих, вражають чотирирогі овечки Святого Якоба з дуже густою чорно-білою вовною. Що цікаво – у овечок (Пеструшки, Марти, Квітки, Майки) роги зігнуті, а у баранчиків (Макса і Березня) роги великі і прямі. В березні 2020 року народився баранчик, якому дали ім'я Шон.

Всіх мешканців подвір'я «Дідової Хати» ретельно оберігає чорненька собачка Жуля.

Важно по   двору прогулюються 2 гусаки з гускою, індик та 3 індички, 3 пекінські і 5 мускусних качок. І звичайно, жодна українська садиба не обходиться без красеня півня з гаремом з декількох курочок. Видно, що власник нашої «Дідової хати» досить заможний – он серед курочок ще й екзотичні павичі затесались!

А на задньому дворі є навіть кролики: руденький Пушистик, Яша та сірувато - руденька Анфіска.

Цікаво знати! «Дідова хата» – це ще й територія контактного зоопарку, де можна погодувати, погладити тварин та дізнатися, як жили люди в селі на Півдні України   десятки років тому.

А ще тут можна зробити чудові фото!

Хата

 

Хата2

Хата3