Всесвітній день черепахи

23 травня відзначається Всесвітній день черепахи — тварини, що символізує мудрість, багатство й довголіття!

   Незвичайне свято зародилося у 2000 році з ініціативи Американського товариства порятунку черепах (American Tortoise Rescue). Ця організація була заснована ентузіастами у 1990 році в Малібу (штат Каліфорнія, США) для збереження популяції черепах, що живуть на околиці міста.

   Метою свята стало залучення уваги громадськості до проблеми загибелі великої кількості черепах через сусідство з людьми. У цей день у всіх місцях проживання черепах проводяться акції, під час яких добровольці рятують тварин, майструючи для них переходи під жвавими шосе в місцях міграції або в інших небезпечних місцях. Також учасники акцій роблять все для того, щоб для морських берегів, де черепахи відкладають яйця, була надання статусу територій, що охороняються законом.

   В останні роки День черепахи відзначається не тільки у тих куточках земної кулі, де водяться ці тварини, але і в багатьох інших країнах світу. У цей день люди намагаються виключити зі свого раціону страви з черепах, а з ужитку — предмети побуту, зроблені з їх панцира (гребені, скриньки і т.д.).

   Саме святкування включає в себе маскаради з веселими сценками з життя тварин, розповіді про черепах, виставки черепах, розсилку веселих листівок з їх зображенням.

У Миколаївському зоопарку утримується 28 видів черепах. Деяких з них Ви можете побачити на наших прудах та в літньому вольєрі для черепах.

IMG_3800

череп08