Всесвітній день водно-болотних угідь

   Щорічно 2 лютого відзначається Всесвітній день водно-болотних угідь. Це знаменує дату підписання Конвенції про водно-болотні угіддя в іранському місті Рамсар.

   Мета Всесвітнього дня водно-болотних угідь – активізувати інтерес до заходів щодо підтримання майбутнього цих життєво важливих середовищ і видів, які залежать від них, особливо в цю пору року, коли саме вони є важливим джерелом ресурсів живлення й місцями для зимівлі водоплавних і навколоводних птахів.

Цікаво, що у 1971 році Рамсарську конвенцію підписали 18 держав, у 2000 році –119, на цей час до неї приєдналося 159 держав. До Списку занесено 1869 Рамсарських угідь загальною площею 1 млн 836 тис. км2.

Кабінет Міністрів України додав 9,2 тис. га водно-болотних угідь до списку водно-болотних угідь міжнародного значення. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 23 лютого 2011 р. № 147-р.

На сьогоднішній день тема Всесвітнього дня водно-болотних угідь підкреслює важливість водно-болотних угідь для забезпечення сталого розвитку людства та збереження біосфери в цілому. Реалізація на практиці пріоритетів в напрямку збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об’єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни. Приєднавшись до цієї роботи, ви зробите свій внесок у збереження та відтворення надзвичайно цінних для нашого майбутнього водно-болотних угідь!

Угідя - копия