15-річний ювілей!

15 квітня 2021 року, свій день народження святкує амурський тигр (лат. Panthera tigris altaica) на ім'я Геліос. Йому виповнюється цілих 15 років! Це досить пристойний вік, вважаючи, що в природних умовах тигри живуть 12-15 років. Завдяки постійній турботі та увазі співробітників нашого зоопарку, тривалість життя тварин у зоопарку вища.

     Прибув Геліос до Миколаївського зоопарку 26 лютого 2008 року із Польщі (м. Познань). Його було передано за Європейською програмою утримання та розведення рідкісних видів тварин.

     За характером наш іменинник спокійний, урівноважений, має добрі відносини із тигрицями Пенелопою та Агрипиною. За 13 років проживання в Миколаївському зоопарку став батьком 22 дітей, які роз'їхались по різним зоопарках світу.

     Зараз Геліос мешкає в одному вольєрі разом із тигрицею Пенелопою. Побачити їх ви можете в експозиційному комплексі «Острів звірів». Для тигрів та левів в Миколаївському зоопарку побудовані вольєри з досить великою територією, природним ландшафтом, тінистими деревами, басейнами, в яких тигри дуже полюбляють купатись, а ще співробітниками зоопарку був збудований дерев'яний місточок. Саме цей місточок є улюбленим місцем вживання їжі та відпочинку іменинника.

   Меню тигрів у Миколаївському зоопарку складається із яловичини, курятини та риби. Один раз в тиждень в своєму раціоні вони отримують живий корм.

   Ми запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до Миколаївського зоопарку, щоб привітати з днем народження нашого величного тигра Геліоса, який чекає на вас…

Геліос