День Довкілля

День довкілля – екологічне свято, яке відзначається в Україні щорічно в третю суботу квітня. Цього року це свято припадає на 17 квітня.

Початок цього свята поклала Всеукраїнська акція ″Дерево – Життя″, яка проводилася в 1997-1998 роках і полягала в залученні населення держави до благоустрою та озеленення територій. Офіційно свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України ″Про День довкілля″ від 6 серпня 1998 року.

Мета свята – підвищення рівня свідомості українців, громадських організацій, влади та всіх, хто піклується про природу та стан навколишнього середовища.

Долучитися до дня довкілля можливо всім нам. Це досить просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий позитивний вплив на стан довкілля. Слідкуймо за своїм споживанням води, електроенергії; сортуймо сміття, можемо відмовитися від поліетиленових пакетів – екологічно та досить економічно; бережімо кожну рослинку, аби своїми діями зробити нашу домівку, планету Земля, кращою, чистішою. Це внесок в майбутнє нашого життя та життя наших дітей!

Вітаємо з Днем довкілля і закликаємо всіх друзів природи присвятити його свідомій турботі про зелене середовище, адже кожен небайдужий вчинок — це запорука майбутнього.

Деньдовкілля