День народження Каміли

Сьогодні, 8 березня 2021 року у Миколаївському зоопарку святкує свій день народження самиця такін –мішмі (лат. Budorcas taxicolor taxicolor) на ім'я Каміла, їй виповнюється 10 років. Прибула вона до нашого зоопарку із Риги 21 листопада 2013 року.

За характером іменинниця добра, ласкава та дуже контактна тварина. Улюблена їжа Каміли – всі сезонні фрукти, наприклад: яблука, груші, черешня, абрикоси тощо. А особливо полюбляє кавуни та дині.

Пара такінів Цезар і Каміла, що мешкають в нашому зоопарку   - єдина пара такінів, які утримуються в зоопарках Україні. 16 лютого 2016 року у цієї пари народилося маля.   Це був перший та єдиний випадок народження дитинчати такіна, не тільки в нашому зоопарку , а серед всіх зоопарків України. Звичайно, для Миколаївського зоопарку - це найбільша сенсація, подія надзвичайно важлива і яскрава. Дитинча, яке народилося назвали Річардом. Минув час Річард виріс, і коли йому виповнилося три роки, поїхав до Біосферного заповіднику «Асканія-Нова».

Побачити нашу іменинницю Камілу, можна на експозиції літнього вольєру для антилоп.

Такін - мішмі (лат. Budorcas taxicolor taxicolor) — вид парнокопитних ссавців родина Порожнисторогі. Поширені в Індії, М'янмі та Бутані. Такін один з найменш вивчених видів диких копитних. Вченим стали відомі тільки з 1850 року, але й сьогодні про них знають мало.

Мешкають такіни в горах на висоті 2000-4500 м над рівнем моря. Населяють гірські ліси з підліском із рододендрона та бамбука. Дуже прив'язані до постійних ділянок , які неохоче залишають навіть при рубці лісу, ховаючись в заростях бамбуку.

   Тримаються невеликими групами, але взимку, спускаються нижче по схилах гір, іноді збираються в стада до 100 голів.

   Шерсть тварини дуже густа та жирна, що охороняє її від дуже високої вологості й туманів.

Ця унікальна тварина занесена до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.

Ми запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до Миколаївського зоопарку, щоб привітати з днем народження Камілу та побачити на власні очі цю надзвичайно рідкісну та цікаву тварину…

                                                  названия_1