Міжнародний день екологічних знань

15 квітня - Міжнародний день екологічних знань (International Day of Environmental Knowledge)

   Міжнародний день екологічних знань відзначають щороку 15 квітня. Свято було засноване у 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства. В Україні день екологічних знань відзначається з 1996 року за ініціативи громадських природоохоронних організацій.

Мета свята – популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

Миколаївський зоопарк приєднується до відзначення цього свята. Адже однією із головних функцій нашого зоопарку є екологічна просвіта, яка повинна нести позитивний вплив на світогляд людей та перетворить просвіту у найважливішу складову природоохоронної діяльності.

В нашому зоопарку постійно проводяться еколого-просвітницькі акції, екологічні лекції, створюється багато еколого-просвітницького контенту: відеоролики екологічного характеру, статті. Юннати Миколаївського зоопарку активно приймають участь в екологічних акціях. Під час таких занять діти охоче вивчають, як себе поводити під час відпочинку на природі, дізнаються про тваринний та рослинний світ зоопарку та природу рідного краю.

Мандруючи нашим парком ви зможете не тільки відпочити, а ще й самостійно ознайомитись з інформацією еколого - просвітнього змісту, яка розташована на стендах та етикетках. Етикетки є як на вольєрах з тваринами, так і біля рослин.

Прищеплення екологічної культури у Миколаївському зоопарку сьогодні – запорука життя майбутніх поколінь!

Еколзнань2 Еколзнань3 Еколзнань4