Радісне поповнення

І знову Миколаївський зоопарк ділиться приємною новиною. На протязі декількох років підряд на початку весни в мешканці етнографічного подвір’я «Дідова хата» баранчики породи Святого Якова приводять потомство. Так сталося і цього 2021 року.

14 березня о 9 годині ранку у пари Марти та баранчика Шона народилося двоє дитинчат(баранчиків). Мама та новонароджені баранчики почуваються дуже добре. Молока для вигодовування малюків у Марти вистачає. Новонароджені баранчики активні, знаходяться вони ще в теплому приміщенні разом із своєю мамою. Трохи пізніше малюкам підберуть імена, а коли на дворі потеплішає,і повітря прогріється до +10 °C, ви вже зможете побачити їх на етнографічному подвір’ї «Дідова хата» разом із батьками.

Вівці святого Якова(лат. Jacob Sheep) – древня і рідкісна порода. Вони були відомі ще 3000 років тому і жили на Близькому Сході в Месопотамії, в XVII столітті були привезені в Англію в якості декоративних тварин. Відмінною рисою цієї породи є багаторогість. Одна пара ріг з невеликим вигином росте в боки, друга сильно загнута до морди. Хвіст довгий, покритий шерстю, зазвичай його коротко відрізають. Забарвлення від кремового до коричневого і чорного кольору, найчастіше зустрічається рябе забарвлення.