Рубрика «Школа юного зоопарківського кореспондента»

«Сьогодні ми познайомимо вас з черговим жителем нашого зоопарку Сеней. Сеня - це звичайна ігуана. Він з'явився в зоопарку відносно недавно, близько року тому. Справа в тому, що Сеня виріс в домашніх умовах. Господарі з ним поводилися добре, він був на вільному вигулі. І харчувався він правильно: овочами, фруктами і різної зеленню. Справа в тому, що ці ігуани виключно рослиноїдні. І так наш Сеня прожив 6 років. Однак з особистих причин господарі змушені були віддати Сеню.

Але вони підійшли до питання переїзду свого вихованця серйозно. Тобто вирішили не просто позбутися або продати невідомо куди, а передати людям, які забезпечили б йому довге і щасливе життя з правильним доглядом. Господарі рептилії вирішили знайти для ігуани місце в зоопарку. Вони переглянули багато зоопарків України.

Після перегляду кількох зоопарків, було прийнято рішення залишити Сеню в Миколаївському. Після переїзду Сеню помістили в карантин на 2 тижні, а потім на експозицію, але в окремому тераріумі, щоб він міг адаптуватися до нових умов. Процес адаптації йшов дуже складно: Сеня нічого не їв близько місяця, почав втрачати вагу, виявляв агресію. Але одного разу співробітники зоопарку помітили, що Сеня не проявляє ознак агресії до родичів, він почав зацікавлено дивитись у сторону ящірок свого виду. Це було дивно, адже Сеня виріс і жив в умовах без інших ігуан. І тоді було прийнято рішення поселити Сеню до двох самок. В день заселення всі трохи переживали - раптом виникнуть проблеми зі знайомством! Але все пройшло вдало. Сеня спостерігав за своїми сусідками і потихеньку переймав у них навички. Саме завдяки самочкам Сеня почав їсти! А особливо приємно було, що всі мешканці цього тераріуму могли їсти з однієї миски і не конкурувати.

До речі, імен у цих двох самок звичайної ігуани немає, тому пропонуйте в коментарях, як можна їх назвати. І, звичайно, приходьте до зоопарку познайомитись з героями нашої розповіді!»

(Творча робота юннатів Миколаївського зоопарку Ерінчак Єви та Ерінчак Уляни)

РубрикаЮнати

РубрикаЮнати2

РубрикаЮнати3