З днем народження, Баюн!

І знову у Миколаївському зоопарку, а саме, у відділі хижих тварин, свято!

   В родині Котячих є іменинник. Сьогодні 10 березня 2021 року, день народження святкує самець пуми (лат. Puma concolor) на ім'я – Баюн. Йому виповнюється 12 років, народився він у Миколаївському зоопарку. Його батьків звали Федот та Фьокла, вони також народилися у нашому зоопарку. Самиця Фьокла була хорошою матір'ю, адже своїх дітей годувала завжди сама.

За характером Баюн контактний, добре слухається співробітників зоопарку, які за ним доглядають.

У нашого іменинника була пара самиця на ім'я Агата, яка народилася 5 квітня 2009 року у Рівненському зоопарку. Від цієї пари народилося 8 дитинчат в різні роки. Агата була дуже турботливою матусею, яка годувала своїх дитинчат сама. Діти Баюна та Агати тепер живуть у різних зоопарках України, а один самець на ім'я Любомир мешкає у парку котячих у   Франції (місто Нель). Нажаль, на сьогоднішній день Агати з нами не має…

В нашому зоопарку крім Баюна мешкає його син Арман, який народився 7червня 2015 року.

Меню пум у Миколаївському зоопарку складається із яловичини, і курятини та субпродуктів (свинячі серця). Їх годують один раз на день. Періодично в своєму раціоні вони отримують живий корм.

Цікаво знати!!! Пуми у Миколаївському зоопарку мешкали ще на старій території у 70-х роках XX століття. За весь цей період утримання   пум народилося 88 дитинчат.

   Пума або кугуар (лат. Puma concolor) - вид великих хижих ссавців родини Котячих. Широко розповсюджений від Канади до Патогонії. Населяє різноманітні ландшафти, але в основному – гірські ліси, тому й зветься ще й гірським левом. Цей вид тварини занесений до Червоної книги МСОП.

Тож, запрошуємо усіх бажаючих до нас на прогулянку, щоб познайомитися із пумами нашого зоопарку та дізнатися про них ще більше цікавої інформації…

viptalisman_2820