Всесвітній день захисту тварин

Рішення відзначати Всесвітній день захисту тварин було прийнято 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, який проходив у Флоренції в 1931 році. Товариства захисту тварин багатьох країн світу заявили про готовність щороку організовувати масові заходи для захисту довкілля, підвищення активності в захисті тварин.

Дата 4 жовтня була вибрана не випадково. Це день Франциска Ассизського – католицького святого, якого вважають покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися з тваринами і проповідував птахам.

Саме в цей день екологічні організації ще раз нагадують людству про необхідність охорони тварин та розповідають, які ж заходи можна вжити саме для їх спасіння. Миколаївський зоопарк, звичайно ж, має безпосереднє відношення до відзначення цього дня. В нас не тільки утримується велика колекція рідкісних тварин, а й створюються умови для їх успішного розмноження, зоопарк приймає участь у багатьох міжнародних програмах розведення диких тварин. У зоопарку проводиться велика просвітницька робота, ми стараємось показати кожному відвідувачеві, наскільки цікавими, красивими, чудовими є тварини. В справі збереження тварин важливий внесок кожної людини. Адже тільки нашими спільними зусиллями ми зможемо зберегти світ диких тварин!

Всесвітній день ЗТ