Всеукраїнський день довкілля

17 квітня відзначається Всеукраїнський день довкілля. Миколаївський зоопарк проводить марафон еколого-просвітницьких заходів, присвячених цій даті.

До Всеукраїнського дня довкілля ми пропонуємо вашій увазі серію статей-порад на тему: «Що саме я можу зробити для збереження довкілля»

Немає попиту – немає пропозиції : скажемо «Ні» бізнесу «чорних фотографів»

Дуже часто в людних місцях, на курортах, біля цікавих туристичних локацій можна побачити місцевих жителів, що пропонують сфотографуватись з твариною. І це може бути навіть не домашній кролик або голуб декоративної породи, а рідкісна тварина – сірі сови, сипухи, беркути, орлани-білохвости стають «фотомоделями» цих підприємливих громадян.

Тварин, з якими вони пропонують сфотографуватись, браконьєри вилучили з гнізда, вилучивши, таким чином, особину зникаючого виду з природи. Ці тварини не будуть розмножуватись, дуже часто їх утримують в неналежних умовах і живуть вони недовго.

«Послуги фотографування» з дикими тваринам – це злочин, що карається законом.

Але, на жаль, покарати таких «підприємців» дуже важко, адже вони найчастіше встигають «зникнути» до приїзду поліції. Що ж можна зробити кожному, щоб цей бізнес припинив існування? Все просто – НЕ фотографуватись з тваринами самим та поширити цю інформацію серед друзів та знайомих. Адже, якщо не буде попиту на дані послуги, то не буде і потреби у вилучені тварин з природи!

Довкілля5