День народження Арипини та Пенелопи.

І знову в Миколаївському зоопарку, а саме, у відділі хижих тварин, свято. В родині Котячих є іменинниці. Сьогодні, 21 вересня 2020 року, свій ювілей відзначають   наші красуні-сестрички, амурські тигриці (Panthera tigris altaica). Звуть іменинниць Пенелопа та Агрипина, народилися вони у 2005 році в Миколаївському зоопарку. Їм виповнюється цілих 15 років! Це досить пристойний вік, вважаючи, що в природних умовах тигри живуть 12-15 років. Завдяки постійній турботі та увазі співробітників, тривалість життя тварин в зоопарках вища.

Батьків наших сестричок звали Альфа та Пузирь. Амурська тигриця Альфа народилася в Росії, дві третини свого життя провела в Пензенськом зоопарку. Там за 12 років вона народила 18 чудових тигренят і зарекомендувала себе як турботлива мама. В Миколаївський зоопарк Альфа приїхала в 2005 році за спеціальною Європейською програмою розведення рідкісних видів тварин в якості нареченої для Пузиря. До того часу уже 7 років холостякував в нашому зоопарку чудовий амурський тигр на ім'я Пузирь. Двох великих кішок, Альфу та Пузиря, відразу з'єднали. Утворилася пара, і через три з половиною місяці співробітники зоопарку виявили в тигрячому лігві на «Острові звірів» дві зворушливі смугасті грудочки, нагодовані та сухенькі. Альфа виявилася чудовою мамою! Новонародженим дали дуже звучні імена: Пенелопа та Агрипина.

Минув час, красуні виросли й самі почали приводити потомство та виховувати своїх дітей.

Але ставалося й таке, що співробітникам доводилося штучно годувати маленьких тигренят. Ось, наприклад, тигриця Пенелопа, на жаль, не завжди була доброю мамою і іноді відмовлялася годувати своє дитинча. І робітники відділу хижих тварин годували малят штучно. Так, наприклад, люди вигодували і виростили самицю Таньку, яка ще у чотиримісячному віці приймала участь у параді, присвяченому Дню міста Миколаєва, таким чином представляючи наш зоопарк.

А от 2016 рік був багатий на народження тигренят. Сестри   Пенелопа та Агрипина привели по два приплоди і були добрими матусями. Загальна кількість тигренят на той рік склала 9 особин. Їх було відправлено в інші зоопарки. Це була в один час і велика подія і гордість для нашого зоопарку.

Останній приплід був приведений тигрицею Агрипиною 25.12.2017 року. Вона народила двох тигренят, самця та самочку. Самочка була передана в зоопарк «12 місяців» під Києвом. А самця назвали Авгур, його 17.10.19 передали до Одеського зоопарку.

 

…Зараз іменинниць Агрипину та Пенелопу разом із самцем Геліосом ви можете побачити в експозиційному комплексі «Острів звірів». Для тигрів та левів в Миколаївському зоопарку побудовані вольєри з досить великою територією, природним ландшафтом, тінистими деревами, басейнами, в яких тигри дуже полюбляють купатись.

А взимку дає про себе знати амурське походження наших кішок. Дуже полюбляють вони повалятися в снігу або навіть покататися на кризі замерзлого басейну…

Цікаво знати! Тигр - найбільша, найсильніша і найспритніша кішка на планеті. А тепер уже й надзвичайно рідкісна! Миколаївський зоопарк, розмножуючи амурських тигрів, робить свій внесок в збереження цих прекрасних тварин!

Ми запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до нашого зоопарку, щоб привітати з днем народження наших тигриць Пенелопу та Агрипину !