День народження братів ведмедів

   На початку січня свій день народження святкують два брати -   камчатські ведмеді (лат. Ursus arctos beringianus) Мирон та Вакула.

Народилися вони у Миколаївському зоопарку 9 січня 2000 року. Сьогодні їм виповнюється 21 рік.

Їхні батьки Шайтан та Шата народилися в природі на Камчатці у 1979 році, а поступили до нашого зоопарку із Московського зооцентру 25 вересня 1979 року. З першого дня ця пара камчатських ведмедів у нашому зоопарку мешкала разом.

В природі бурі ведмеді є одинаками. Зазвичай, біологічна група самка з самцем мешкають разом тільки під час гону. У вихованні малюків самець камчатського ведмедя участі не приймає. Дорослі самці, як правило, ще можуть бути агресивними по відношенню до дитинчат.

В Миколаївському зоопарку камчатські ведмеді утримувалися сімейною парю. І коли у 2000 році самиця Шата народила двох братів, яким дали імена Мирон та Вакула, вони лишилися жити разом із своїми батьками.

За 21 рік утримання пари камчатських ведмедів фахівцям зоопарку вдалося зібрати матеріли по спільному вирощуванню із батьками. Із моменту народження ведмежат самець знаходиться із самицею у барлозі, зігріває та захищає новонароджених. Самиця без боязні залишає малюків із самцем. Самець активно приймає участь у вихованні підростаючих ведмежат. Підростаючі ведмежата   знаходять в батькові відмінного компаньйона для ігор, вважаючи за краще грати з ним, а не з матір'ю. За всі ці довгі роки праці саме такі спостереження зробили фахівці нашого зоопарку.

Оскільки наші брати народилися разом, та все своє життя живуть удвох, тому вони чудово ладять один з одним. Вони носять титул тварин-довгожителів Миколаївського зоопарку. Мирон та Вакула є улюбленцями багатьох відвідувачів, до них спеціально приходять в гості.

Пропонуємо вам підбірку історичних фото життя нашої ведмежої родини.