Історичний день

28 листопада – це пам'ятний день в історії Миколаївського зоопарку. Саме в цей день 42 роки тому, в нашій колекції в перше з'явився бегемот (лат. Hippopоtamus amphíbius). У 1978 році з Харківського зоопарку в одинадцятимісячному віці прибув до нашого зоопарку бегемот на ім'я Казимир. Він був маленьким, товстеньким «поросятком» з рожевими п'яточками. Його батьки – самець Сінді та самиця Красавка. Спочатку, коли Казимир приїхав до нашого зоопарку, він був дуже наляканий. Але з часом, завдяки увазі та любові працівників зоопарку, почав пристосовуватися до умов проживання, реагувати на команди людей, які за ним доглядали.

Найулюбленішою їжею маленького Казимира була манна каша та яблука. Кашу йому наливали в «мисочку» розміром з чималий тазик.

Бегемот Казимир з дитинства звик до ласкавого та дбайливого ставлення наших співробітників, тому він дуже слухняний та контактний. Навіть за командою він вміє широко розкривати рота і йому легко можна дати ліки при необхідності.

Спочатку Казимир утримувався один, а в цей час бегемотиха Стелла (яка народилася 26 квітня 1977 році в Ризькому зоосаді) утримувалася в зоопарку міста Липецьк. Коли вона подорослішала до 9-ти річного віку, то 28 вересня 1986 року її привезли до Миколаївського зоопарку. Стелла та Казимир потоваришували, і незабаром , через 8 місяців, а саме 22 травня 1987 року, у їхньої пари народилося перше дитинча. За історію існування пари Казимира та Стелли було народжено 6 дитинчат. Вони виросли та роз’їхались по зоопарках різних країн. Разом Казимир та Стелла прожили 22 роки…

З вересня 2009 року з Ізраїльського зоопарку Рамат-Ган Казимиру привезли молоду самицю Ріккі. З Казимиром Ріккі познайомилась спочатку через огородження. Вона годинами стояла поруч, поближче до Казимира. Звели бегемотів в спільний вольєр восени 2012року. З того часу Казимир та Ріккі живуть разом.

На сьогоднішній день нашому бегемоту Казимиру 42роки. Він носить титул тварини-довгожителя Миколаївського зоопарку. А ще, Казимир є улюбленцем багатьох відвідувачів, до якого спеціально приходять в гості.

Тож, завітайте і Ви до Миколаївського зоопарку, щоб познайомитися з нашими бегемотами - Казимиром та Ріккі…

Казимір1 Казимір6    Казимір4