Міжнародний день тигра

Відзначають Міжнародний день тигра щороку 29 липня. Виникло це свято у 2010 році у Санкт-Петербурзі під час проведення Міжнародного форуму «Тигровий саміт». У рамках цього масштабного заходу, присвяченого головним чином обговоренню та пошуку рішень проблем знищення популяцій диких тигрів, було визначено цю знаменну дату.
Тигр найбільший хижак котячого сімейства, ця смугаста «кішечка» має до 3 метрів в довжину при середній вазі в 250-300 кг. Назва величного і хижого звіра «тигр» прийшла до нас з древньої перської мови, що означає «гострий, швидкий», мабуть, тигри цілком відповідають своїй назві. Існує 9 видів тигрів, 3 з них: Балійський тигр, Каспійський тигр та Яванський тигр, на жаль, назавжди зникли з лиця Землі.
На жаль, в дикій природі збереглося всього не більше 5 тисяч особин, і це число продовжує постійно скорочуватися. Так, за останнє сторіччя чисельність цих тварин скоротилася в 25 разів. І сьогодні тигри знаходяться під загрозою зникнення. У більшості випадків вони стають жертвами браконьєрів. І ця проблема не може не хвилювати природоохоронні спільноти всього світу, в тому числі і в нашій країні.
В Миколаївському зоопарку наразі утримується група амурських тигрів з 5-х особин. В 2005 році в Миколаївському зоопарку народилися дві самиці: Пенелопа та Агриппіна. Самець Геліос (2006року народження) прибув до нас за Європейською програмою розведення тигрів в неволі (ЕЕР) в 2008 році з Польщі (Познань). А також молодий самець Авгур, який народився в 2017 році. І наймолодше тигреня, яке нещодавно народилося 22 липня цього року у пари Геліоса та Пенелопи. Побачити малюка ще складно, треба трохи почекати, коли смугастий підросте. 
Амурське походження тигрів особливо дає про себе знати взимку, тигри обожнюють сніг. В нашому зоопарку тигри знаходяться у відкритому вольєрі і влітку і взимку, де вони проводять активно час. Також у вольєрі є басейн та зручний місток, де наші кішки полюбляють посмакувати обідом. 
Побачити амурських тигрів в нашому зоопарку ви можете в вольєрі «Острова звірів».

тигри29.07