Нанук та Зефірка

У листопаді свій день народження святкують найбільші сучасні сухопутні хижаки, зірки Миколаївського зоопарку – білі ведмеді (лат.Ursus maritimus) Нанук та Зефірка.

   24 листопада народився Нанук, йому 8 років. А 27 листопада день народження Зефірки, їй виповнюється 9 років. Нанук та Зефірка – дружна пара наших білих ведмедів.

   Миколаївський зоопарк – єдиний зоопарк в Україні , де сьогодні мешкають рідкісні тварини - білі ведмеді. Поява ведмежої пари - це подія десятиріччя для Миколаївського зоопарку, адже білий ведмідь входить в трійку найдорожчих тварин.

   Історія нашої ведмежої пари дуже цікава. У березні 2014 року за Міжнародною програмою з Московського зоопарку прибула до нас Зефірка. А в січні 2015 року з зоопарку чеського міста Брно приїхав Нанук. Спочатку вони придивлялися один до одного, а потім стали справжньою ведмежою парою. Наші білі ведмеді влаштовували дивовижні вистави для відвідувачів зоопарку. Дорослі та малеча довго із задоволенням спостерігали за грою ведмедів у воді в волейбол.

Згодом стало відомо , що Зефірка очікує малюка. Скільки сил, знань та досвіду необхідно було нашим співробітникам відділу хижих тварин, щоб з'явилося дитинча в білих ведмедів. Було споруджено 2 стіни в приміщенні ведмежатника, які не пропускають шуму. Біля вольєру ведмедиці створили своєрідну «зону абсолютної тиші і спокою». Можна сказати, що для ведмедиці Зефірки створили всі необхідні умови. І от 8 грудня 2017 року сталася найяскравіша подія у ведмежої пари - народження дитинчати, яке назвали Сметанкою.

Минув час, біла красуня ведмедиця Сметанка виросла, і на теперішній момент її з вольєра ведмежатника перевели на «Острів звірів». Це було необхідно зробити якомога швидше, так як мама Сметанки – Зефірка - за припущеннями співробітників зоопарку, вагітна. Сметанка ж займала її вольєр, поки мама була разом з самцем Нануком.

   Парі білих ведмедів Нануку та Зефірці відремонтували вольєри. Зараз вони вже мешкають окремо. Для Зефірки підготовлений барліг для пологів та вирощування дитинчат. З середини листопада знову встановлений режим тиші біля її вольєру.

   Тому ми закликаємо наших відвідувачів поблизу вольєру ведмежатника не галасувати, а дотримуватися режиму абсолютної тиші!

   Робітники зоопарку щиро вітають наших іменинників, та сподіваються на народження нових ведмежат від ведмежої пари Нанука та Зефірки.

СемьяМишек 

СемьяМишек2 

СемьяМишек3