Передача зубра

12 вересня 2019 року Миколаївський зоопарк передав до ДП «Сторожинецьке лісове господарство» самицю зубра європейського (Bison bonasus) на прізвисько Муза. Ця тварина народжена у Миколаївському зоопарку у 2016 році.
Так, до адміністрації зоопарку звернулися представники ДП «Сторожинецьке лісове господарство» з проханням передати їм одну особину зубра, посилаючись на те, що ними було започатковано розплідник зубрів загальною площею 80,3 га.
Мета створення розплідника – утримання у напіввільних умовах генетичного резерву зубрів, та отримання приплоду з перспективною випускання у природне середовище 2-3 річного молодняку.
Це робиться заради збереження та відновлення Буковинської субпопуляції зубра європейського, загальна чисельність якої на теренах Чернівецької області складає близько 30 особин.
Як відомо, зубр європейський майже зник у природі. Тільки зусиллями небайдужих людей цей вид було врятовано від повного вимирання. На сьогодні, це єдиний вид диких биків що проживає у Європі.
Це вже друга тварина цього виду, яку Миколаївський зоопарк передає у започаткований розплідник. Так, у 2016 році Миколаївський зоопарк передав до ДП «Сторожинецьке лісове господарство» самця зубра на прізвисько Мурза. Обидва переміщення зубрів узгоджені з координатором Європейської програми збереження видів (ЕЕР) Дагласом Річардсоном.
Побажаємо успіхів засновникам розплідника, та подякуємо за небайдужість до збереження природи.

13.09

13.098

13.09888

13.0944