Що робить зоопарк для тварин під час сильних морозів взимку?

Кожного року з наближенням холодів мешканці нашого зоопарку готуються до зимівлі. Теплолюбних тварин перевели з літніх вольєрів до зимових приміщень. Активна підготовка припала на літній та осінній період.

Ось наприклад, бегемоти(лат. Hippopоtamus amphíbius) та азійські слони (Elephas maximus) переведені в зимове приміщення. Протягом літа там було зроблено ремонт. Температура в зимовому приміщенні для слонів та бегемотів коливається від +19 °C до +20 °C.

Будиночки з теплими підстилками з соломи і тирси особливо важливі для тварин, які залишаються у відкритих вольєрах в зимовий час. Морози для них не страшні, а в будиночку або під навісом вони можуть сховатися від негоди. Це мешканці етнографічного подвір’я «Дідова хата» та мешканці відділу копитно-хоботних тварин: олені, козулі, верблюди та інші. Протягів у зимових вольєрах немає. Щоб тваринам було тепло, використовують лише суху підстилку.

Мешканців орнітологічного відділу, а саме теплолюбних птахів, таких наприклад, як чорний лебідь (лат. Cygnus atratus), журавель степовий (лат. Anthropoides virgo), куряча гуска (лат. Cereopsis novaehollandiae) було переведено в зимове приміщення до своїх вольєрів ще з осені. Температура в приміщенні також коливається від +18 °C до +20 °C.

Для холодостійких птахів, які лишилися плавати на ставках, побудували будиночки з теплими підстилками з соломи. В ставку встановлені спеціальні водні компресори для циркуляції води, завдяки їм в разі низьких температур вода не замерзне і птахи зможуть вільно плавати. Раціон харчування птахів із літнього змінився на зимовий.

   А ось деяким представникам відділу хижих тварин зимова пора дуже до вподоби. Сніг та мороз є дуже важливим для білого полярного ведмедя (лат. Ursus maritimus), адже він підтримує їхню активність та сприяє природній поведінці. І амурські тигри (лат. Panthera tigris altaica) взимку почуваються чудово. Коли випав сніг, вони почали бігати, стрибати і качатися в ньому.

Навіть мешканці африканських саван, леви (лат. Panthera leo), вже частково адаптувались до українського клімату. Тож вони спокійно гуляють в засніженому вольєрі.

Не тільки співробітники зоопарку готувалися до зими, облаштовуючи теплі вольєри і забезпечуючи посилений раціон. Готувалися до зими і самі тварини. Наприклад, у деяких тварин в жовтні-листопаді пройшла линька. Особливо добре видно, як «утеплилися» олені. У них з'явився густий красивий підшерсток, який допомагає зігрітися в холоди. Полегшить збереження тепла і накопичений за літо підшкірний жир. Більш густа шерсть виросла і у верблюдів.

   Харчування всіх мешканців нашого зоопарку взимку покращене. Раціон збагачений вітамінами та мінералами. Тож, тварини Миколаївського зоопарку доглянуті і добре себе почуваються та мають гарний апетит…

Якщо ви надумали провідати тварин нашого зоопарку, одягайтеся тепліше та хутчіш біжіть на прогулянку до нас…

Взимку

 

Взимку4

Взимку5