українсько-японське свято

Вперше в Миколаєві! Міжнародне українсько-японське екологічне свято «Врятувати білого ведмедя»!
28 вересня 2019 року о 12.00. на центральній площі Миколаївського зоопарку відбулася незвичайна яскрава просвітницька акція, яка проходила під гаслами: «Зупинимо глобальне потепління!», «Захистимо білих ведмедів!»
Міжнародна просвітницька акція проводилася Миколаївським зоопарком разом з Японською асоціацією пінополістиролу Jepsa та Українською асоціацію виробників пінопласту. На святі були присутні гості з Японії: Мічіхіро Такеда – радник японської асоціації пінополістиролу Jepsa, Тамакі Нішимура – представник відділу зв’язків з громадськістю, Ацуші Вакуї – перший секретар посольства Японії в Україні, а також їх українські колеги: Захаренков Євген – заступник президента Української асоціації виробників пінопласту, Старченкова Анастасія – представник відділу зв’язків з громадськістю.

Основне завдання цієї акції – привернути увагу громадськості до проблем глобального потепління, в тому числі до проблем збереження тварини, яка дуже сильно потерпає саме від глобального потепління – білого ведмедя.
Миколаївський зоопарк – єдиний в Україні, де утримується білий ведмідь, навіть ціла група – самець Нанук, самка Зефірка та молода самка Сметанка, їх дочка, яка народилась в нашому зоопарку. Цього року вперше для проведення такої акції асоціація Jepsa вибрала Миколаївський зоопарк і нашу групу білих ведмедів.
В ході святкової програми наші гості з Японії в цікавій формі розказали про проблеми глобального потепління та форми і методи охорони білих ведмедів. Для головних героїв свята – Нанука, Зефірки та Сметанки – було приготовано смачний сюрприз. Наприкінці програми тваринам запропоновані в якості ласощів великі рибини. На показовій годівлі були присутні всі бажаючі. А на маленьких відвідувачів чекали цікаві сувеніри від асоціації Jepsa.
Зробити свято не тільки цікавим та корисним, а й яскравим нам допомогли талановиті актори та вправні спортсмени: Зразковий театр пісні «Натхнення», хореографічний колектив «Едельвейс», Миколаївське товариство японської культури «Татікадзе». Ведучі свята – студенти Миколаївського муніципального академічного коледжу. Ми дякуємо всім за організацію заходу та сподіваємось на подальше співробітництво!