Урочистий захід

Нарешті! Дочекались! Відкриття комплексу вольєрів для великих тварин суші – «Українське сафарі».

15 вересня 2019 року на території Миколаївського зоопарку відбувся урочистий захід, присвячений відкриттю вольєрів комплексу «Українське сафарі». Також в цей день ми вперше показали нашим відвідувачам новоселів зоопарку – жирафів Ротшильда (Giraffa camelopardalis rothschildi).

Будівництво комплексу почалося в 2014 році з акції «Тату, хочу жирафа». На зібрані кошти був замовлений проект вольєру. Протягом декількох років велось будівництво сучасних комфортних вольєрів для жирафів, які стали одними з найкращих в Європі. Значний проміжок часу знадобився для переговорів з колегами з інших зоопарків світу про доставку жирафів. На здійснення мрії – від початку розробки проекту до доставки жирафів в Миколаїв – пішло 5 років. Сьогодні всі бажаючі відвідувачі змогли нарешті побачити наших довгошиїх красенів!

Почесними гостями нашого святи були люди, які зробили особливо великий внесок у будівництво нової експозиції. Сьогодні вони були нагороджені Пам’ятним знаком Миколаївського зоопарку та приємними сувенірами. Серед них : міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, народний депутат України 7-го та 8-го скликання Артем Ільюк, керівник ТОВ Миколаївмісьбуд Михайло Желдубаєв, зоотехнік відділу копитних тварин Віра Журавльова, керівник Миколаївського комітету профспілки робітників держустанов Таміла Бугаєнко, правнук засновника зоопарку Олексій Леонтович.

Зробити наше свято яскравим і веселим нам допомогли наші друзі – найкращі миколаївські артисти! Серед них: чарівні ведучі і юна вокаліста Шалова Софія – студентки Миколаївського коледжу культури та мистецтв, юні танцюристи колективів «Оксамит» та «Ритми планети», гімнастки від «IDance-pole dance studio», Заслужений артист України Олександр Сичьов та барабанщик Сергій Штефан. Ми дякуємо всім талановитим акторам за допомогу у проведенні свята та сподіваємось на подальше співробітництво!

СвятЖир4

 

СвятЖ2

СвятЖир5