Всесвітній день захисту тварин

Щороку 4 жовтня весь світ відзначає Всесвітній день захисту тварин (World Animal Day). Сьогодні це свято відзначає свою 89-ту річницю. Запроваджено воно було у Берліні у 1925 році німецьким письменником і зоозахисником Генріхом Ціммерманном. Спочатку свято відзначалося 24 березня. Ідею письменника підтримали у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Чехословаччині, а у 1931році на Міжнародному конгресі, що проходив в італійському місті Флоренція, ініціювали установити щорічний Всесвітній день захисту тварин, який було прийнято відзначати 4 жовтня на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, великого покровителя тварин.

Мета відзначання цього дня – розширити знання людей про проблеми тварин, спонукати до більш активних дій, спрямованих на їх вирішення.

Миколаївський зоопарк не тільки робить значний внесок у справу збереження тварин шляхом їх розведення, створення штучної популяції рідкісних тварин в умовах зоопарку. Зоопарк є також важливим осередком екологічної просвіти. Саме в зоопарку люди вчаться з повагою та турботою відноситись до таких красивих і вразливих створінь природи, як тварини. Адже тільки нашими спільними зусиллями ми збережемо світ диких тварин!