Міжнародний день зебри

31 січня відзначають Міжнародний день зебри.

Свято з'явилося за ініціативою природоохоронних організацій, в тому числі Смітсонівського Національного Інституту зоології та Природоохоронної Біології (Smithsonian's National Zoo and Conservation Biology Institute). Задача Міжнародного дня зебри - сприяти збереженню цих унікальних тварин.

Вічні символи краси та свободи – коні та їх родичі, одні з яких – зебри або, як їх називали в давнину, «Тигрові коні». Напевно найсмугастіші тварини, звісно, після величних тигрів. Зебри – мешканці саван Східної і Південної Африки. Харчуються трав'янистою рослинністю.

У нас утримуються зебри Чапмана (Equus burchelli chapmani). Це підвид Зебри бурчелловой (Equus quagga), інша назва саванна зебра. Це найбільш поширений вид зебр. Всього відомо 4 підвиди, які добре розрізняються числом смуг на шиї, по розташуванню смуг на кінцівках. Для кожного підвиду свій характерний малюнок.

В Миколаївському зоопарку проживають чотири смугастика: Б′янка, Аладдін, Басар (дитинча Б′янки та Аладдіна, 2019 року народження) та молода самка Панда. Зебри - теплолюбиві тварини, які зимують у приміщеннях, але, коли взимку сонячна погода, тварини не відмовляться побігати та покачатися в снігу.

Миколаївський зоопарк запрошує Вас познайомитись з нашими смугастиками.

зебр1

 

зебр2