Початок будування нового комплексу

Нарешті! В Миколаївському зоопарку розпочато будівництво комплексу літніх вольєрів для великих кішок!

Багато років, з часів будівництва нової території Миколаївського зоопарку, половина комплексу «Острів звірів», центральна частина зоопарку, була недобудованою, а тварини, наприклад ягуари, не мали доступу до сонця та свіжого повітря, адже в них були тільки вольєри в приміщенні. Будування вольєрів такого масштабу - справа недешева і надзвичайно клопітка.

Директор зоопарку Топчий Володимир Миколайович не залишав ідеї завершити будівництво та продовжував роботу у цьому напрямку. Було докладено немало зусиль, щоб ці вольєри були добудовані. Логічним кроком було звернення до проектної організації і замовлення проекту комплексу літніх вольєрів для великих кішок.

У 2017 році Миколаївський зоопарк за рахунок власних коштів, які заробив завдяки своїй господарській діяльності, замовив проектну документацію в ТОВ «АВТОГРАФ-Н». Ними було спроектовано сучасний комплекс для великих кішок на недобудованій території «Острова звірів».

За підтримки міського голови Сенкевича Олександра Федоровича були виділені кошти на будівництво даного об'єкту, фінансування якого буде здійснюватися з міського бюджету. Роботи з будівництва будуть виконуватися ТОВ «ІНЖ-Строй».

Сьогодні, 10 листопада 2020 року, було урочисто закладено капсулу початку будівництва. Урочисте закладення капсули провели начальник Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Любаров Юрій Йосипович, директор ТОВ «ІНЖ-Строй» Цуркан Броніслав Васильович, заступник директора Миколаївського зоопарку Кириченко Юрій Євгенович та завідувачка відділом хижих тварин Бондаренко Тетяна Григорівна. Журналісти були ознайомлені з візуалізацією комплексу вольєрів, що почав будуватись, адже всім було надзвичайно цікаво, як же має виглядати новий комплекс.

Ми сподіваємось, що в наступному, ювілейному для Миколаївського зоопарку році, новий сучасний комплекс вольєрів, зручний для тварин і цікавий для відвідувачів, буде відкрито!