Тварини - символи кохання

З давніх часів людина наділяла почуття кохання особливими символами, і у кожного народу був свій архетип любові.

Сьогодні в більшості країн звертаються до класичної символіки, але і національні образи не втратили свого значення.

   Існує безліч міжнаціональних символів кохання і вірності. «Класику» мови кохання людина дізнається з найвіддаленішого куточка світу. Такі символи часто зображують на листівках: навіть якщо на звороті буде написано любовне послання на незрозумілій мові, одержувач зрозуміє, про що повідомляє лист.

Одним з давніх символів кохання є короп кої. В Японії та в Китаї короп кої має особливе значення. Ця рибка є символом любові, так як слово «кої» в Японії означає не тільки «короп», але і «любов». У Миколаївському зоопарку мешкають ці прекрасні символи кохання. Вони мають безліч різноманітних забарвлень: червоні, білі, чорні, червоно-білі, червоно-чорні, чорно-білі, помаранчеві. Мешкають кої в спеціально для них побудованому декоративному ставку, глибиною аж 4 метри.

Серед птахів є також символи кохання.

Закоханих часто називають «голубками». Якщо поспостерігати за голубами, то можна побачити, як вони ласкаво зчіплюються дзьобами, як ніжно чистять крила один одному, як воркують - точно парочка закоханих. До цих птахів, згідно з міфологією, була прихильна сама покровителька закоханих Венера. Не дивно, що пернатим дісталася честь стати вічним символом глибоких почуттів.

Лебеді також вважаються символом вірності і вічного кохання. Лебеді завжди разом, вони поділяють турботу про пташенят. Про лебедину вірність складають пісні й вірші.

А ось в Китаї родині, яка нещодавно утворилася, прийнято дарувати фігурки качок-мандаринок, щоб союз був міцним. Згідно з легендою, одного разу вони врятували шлюб китайського імператора: він хотів кинути дружину, але на прогулянці побачив трепетні залицяння качок-мандаринок і передумав розлучатися з обраницею, згадавши про колишні свої почуття.

Символом добра і злагоди в родині, символом продовження роду є лелека. В українській культурі існує прикмета: «Якщо на хаті звив гніздо лелека, то в родині має бути лад». Тому люди з особливою шанобою ставляться до цих птахів.

   Всі ці пернаті символи вірності і вічного кохання також мешкають у нашому зоопарку.

   Про відданість і вірність вовчої пари є безліч красивих легенд. Вовки живуть разом з партнером все життя, а не тільки в період розмноження.   Пара вовків зберігається до смерті одного з них. У цей час партнер по-справжньому сумує, проявляючи так свою вічну любов до того, з ким прожив багато років. Побачити вовків Миколаївського зоопарку ви можете на експозиції у вольєрах, які розташовані навпроти літніх вольєрів приматів.

     Шановні відвідувачі! Миколаївський зоопарк вітає вас зі святом закоханих та запрошує на гостини! У нас є чим вас здивувати!

ВалентДень3

 

ВалентДень2

ВалентДень1