Всесвітній День екскурсовода

21 лютого у всьому світі професійні гіди відзначають своє свято. Датою заснування Дня екскурсовода вважається 1990 рік. Засновником його можна вважати президента Міжнародної федерації екскурсоводів Т. Лоізідес, яка виявила власну ініціативу в цьому питанні. Організація ця досить серйозна і авторитетна, тому її рішення знайшло живий відгук у більшості держав планети - адже екскурсоводи є сьогодні практично в кожній країні.

   Люди цієї професії можуть розповісти цікаво, докладно про кожен музейний експонат, пам'ятник або будівлю в своєму місті, історичні події, дивовижні природні куточки краю тощо. Цієї професії не вчать в університетах, а самі екскурсоводи кажуть – важливо не тільки орієнтуватись в історичних фактах, а й вміти з перших секунд зацікавити людей та знайти з ними контакт.

У Миколаївському зоопарку активно проводяться екскурсії екскурсоводами та співробітниками відділу еколого - просвітньої роботи та зв'язків з громадськістю.

   Великим попитом користуються екскурсії : загальнооглядова   та окремі тематичні на замовлення груп, такі як «Пташине плем’я», «Акваріум Миколаївського зоопарку», «Світ тераріуму», «В царстві Флори», «Музей історії Миколаївського зоопарку» тощо.

Кількість проведених екскурсій за статистикою останніх років: 2018-й рік – 310 екскурсій, 2019 –й рік - 392 екскурсії, 2020 – й рік - 162 екскурсії.

   У вихідні дні також проводяться лекції контактного зоопарку з демонстрацією приручених тварин та анімаційні програми.

З 2019 року було впровадженно нові і вже дуже популярні та сучасні методики засвоєння знань у вигляді анімованих квест-екскурсій: «Веселі пригоди Буратіно та Мальвіни» та «Записка від засновника», розроблені в акторсько-театральному стилі. Такі екскурсії включають в себе подачу матеріалу у вигляді казкової гри героїв з елементами музичного супроводу та танців.

Не так давно, на період карантину, співробітники Миколаївського зоопарку започаткували проведення онлайн-екскурсій, які дуже сподобалися як малечі так і дорослим, про що свідчать численні відгуки та коментарі з побажанням продовжити їхнє проведення.

Були проведені дуже пізнавальні і цікаві онлайн-екскурсії: «Гіганти суші-мешканці Миколаївського зоопарку», «Котячі в Миколаївському зоопарку», «Домашні тварини Миколаївського зоопарку», «Музей Миколаївського зоопарку», «Знайомство з копитними тваринами Миколаївського зоопарку», «Цікаве з Акватераріума».

Екскурсоводи та співробітники відділу еколого - просвітньої роботи та зв'язків з громадськістю систематично удосконалюють свій професійний рівень, приймаючи участь у конференціях еколого-просвітницького напрямку, відвідують міські екологічні читання, обмінюються досвідом із екскурсоводами інших зоопарків.

Якщо ви хочете скористатися послугами екскурсовода, екскурсію можна замовити за тел.: 24-63-80. Ми чекаємо на вас!!!

Деньекскурсовода

 

Деньекскурсовода2

Деньекскурсовода3