Всесвітній день шимпанзе

14 липня відзначається Всесвітній день шимпанзе. Хоча шимпанзе і є найближчими родичами людини, вони все ж були невідомі в більшості країн світу, поки Чарльз Дарвін не написав про них в 1856 році. І тільки через століття люди стали впізнавати цікаві факти з життя цих приматів. «Першовідкривачем» таємниць шимпанзе стала доктор Джейн Гуддол, яка почала вивчення цих людиноподібних мавп в національному парку Гомбе Стрим 14 липня 1960 року. Знаменний день отримав назву «Міжнародний день шимпанзе». В 2018 року назву змінили на «Всесвітній день шимпанзе», але основне завдання залишилася колишнім: підвищити обізнаність людей про важливість цих дивовижних тварин в дикій природі, зберегти довкілля й запобігти нелегальній торгівлі дикими шимпанзе.
Усього в природі існує два види шимпанзе - Шимпанзе звичайний і Бонобо. І кожен вид потребує охорони і захисту. Ще 100 років тому Африку населяло близько двох мільйонів цих приматів, зараз їхня сумарна чисельність коливається в районі 350 тисяч.
В нашому зоопарку утримується група шимпанзе із 6 особин. Очолює групу найстарша самка на прізвисько Амбі- їй 51 рік, за нею по старшинству йде 30-ти річна самка на прізвисько Роані, потім 20-ти річна самка Аліті і троє її дітей, народжених в нашому зоопарку: Чіліна (2008р.н.), Раміна (2012р.н.), Шерман ( 2016р.н.). Сім'я дружня, практично всі приймають участь в вихованні дітей. У кожного свій характер і темперамент. Побачити наших тварин ви можете в просторому, добре обладнаному вольєрі відділу примати.

У цей день всі бажаючі можуть дізнатись про наших шимпанзе багато цікавого. Еколого-просвітня акція присвячена Всесвітньому дню шимпанзе.

ШимпАкц