Залізне дерево

Потрапивши до музею живої природи під назвою Миколаївський зоопарк ви відразу переконаєтесь: тут все нагадує казку. І це справді так, адже літня пора надає шанс насолоджуватись красою природи тваринного та рослинного світу. Прогулянки по території зоопарку в літній час – чудове заняття, адже там зараз дуже гарно та прохолодно. Можна не лише пізнавати тваринний світ, а й прогулюватися парком, милуватися скульптурами у давньогрецькому стилі, а також познайомитись з цікавими представниками рослинного світу.

Піднявшись на металевий місток, який розміщується поряд з відділом орнітології та перейшовши через нього, ми потрапляємо на галявину, де ростуть цікаві дерева - каркаси (Celtis) (за народною назвою - кам'яне або залізне дерево).

Чи чули ви про таке диво-дерево? Цю рослину можна віднести до дерев- довгожителів через тривалість життя, яке може складати до 500 років. А ще кам'яне дерево може вирости до 25 метрів, а інколи й до 40 метрів. Із цінної деревини виготовляють духові інструменти. Ця рослина невибаглива, добре переносить посуху. А її дивовижна кора пояснює незвичайну назву дерева та відрізняється великою щільністю, міцністю, важкістю, стрункістю та потужністю. Плоди кулясті, від пурпурного до чорного кольору, їстівні, солодкі, дозрівають в середині осені, слугують кормом для пташок. Насіння ягід містить масло, що нагадує за смаком мигдальне.

Галявина із кам'яних дерев є улюбленим місцем відпочинку для відвідувачів. Під великими деревами можна сховатися в спекотний день та поспостерігати за дивовижним життям рожевих пеліканів, які розташувалися напроти галявини.

Приходьте до зоопарку та не забувайте слідкувати за нашими новинами!