День народження Чіліни та Шермана

У жовтні свій день народження святкують людиноподібні мавпи шимпанзе (Pan troglodytes), що мекають у Миколаївському зоопарку: Чіліна та Шерман.

17 жовтня 2020 року день народження у Чіліни, їй виповнюється 12 років. А 20 жовтня 2020 року   народився Шерман , йому   4 роки.

Чіліна та Шерман – це братик з сестричкою. Вони народилися у Миколаївському зоопарку, їхні батьки - самиця Аліті і самець Зулі. Аліті - відповідальна та турботлива матуся, завжди слідкує за своїми дітьми. Наприклад, в процесі перегону своїх родичів з одного вольєру до іншого вона допомагає співробітникам зоопарку, дивиться, щоб діти вчасно перейшли, куди треба.

За характером наші іменинники різні. Так, наприклад, Чіліна – активна і досить контактна особа, характерна, ревнива, трохи боягузлива і дуже полюбляє увагу. Також вона мінлива в настрої, а інколи полюбляє усамітнюватися. В своїй родині вона себе поводить вільно та невимушено. Чіліна має прихильність до музики і може навіть пробувати пританцьовувати під музику за настроєм (саме таке спостереження зробили співробітники зоопарку).

Шерман дуже активний, свою поведінку копіює у сестер. Він полюбляє, щоб співробітники зоопарку чухали йому спинку та вушко з ранку при обході. Найчастіше своє дозвілля проводить із середньою сестрою Раміною, адже вона ближче до нього за віком.

   Сьогодні свій день народження Чіліна та Шерман святкують в сімейному колі з бабусею Амбі, мамою Аліті та з сестрою Раміною.

Найулюбленіша їжа в родині шимпанзе – солодкі фрукти: банани, фініки та інжир.

Тож в якості подарунку для іменинників та всієї родини юними біологами Миколаївського зоопарку власноруч було створено святковий плакат із привітаннями, побажаннями та солодкі картини і подарунки з різними смаколиками (горіхи,мед,глід,кабакове насіння).

Працівники зоопарку щиро вітають нашу дружню родину з цим чудовим святом!