День народження Дінкара

Вітаємо Дінкара з ювілеєм!

  6 серпня 2020 року ювілей відзначає наш азійський слон (Elephas maximus) Дінкар. Йому виповнюється 10 років!

   В свій день народження Дінкар отримав від казкових героїв (роль яких упішно виконали наші співробітники та юні біологи зоопарку) святкові ласощі – соковиті кавуни, ароматні дині, солодкі яблука, банани, моркву. Почесним гостем за святковим столом був товариш іменинника – слон Шанті.

   Народився Дінкар в 2010 році в Ганноверському зоопарку. Перш ніж прибути до нас, цей молодий слоник уже змінив 3 зоопарки. Справа в тому, що Дінкар – справжній розбишака. Він дуже активний, грайливий та норовливий. Але саме такі вперті шкодники найбільш цікаві і є загальними улюбленцями.

   Мешкає Дінкар в одному вольєрі зі своїм товаришем Шанті, який народився 6 травня 2008 року, також в Ганноверському зоопарку. В Миколаївський зоопарк слони приїхали з Угорщини 10 листопада 2019 року. Тварини були передані за Європейською програмою збереження та розмноження рідкісних видів.

   Миколаївський зоопарк 10 років чекав на повернення в свою колекцію цих гігантів. Звісно, не просто чекав, а й встиг підготуватися до такої події. За усіма рекомендаціями та порадами зоологічного консультанта EAZA Дагласа Річардсона з 2017 по 2018 роки проводився ремонт та реконструкція зимового та літнього вольєру. У зимових вольєрах капітально відремонтований водогін, оновлена система опалення, обладнано новий декор тощо. Був значно розширений літній вольєр, встановлено новий басейн для купання слонів, обладнано нові приміщення для годування слонів або для проведення необхідних маніпуляцій, встановлено навіс.

Наш ювіляр Дінкар і його товариш Шанті майже одного віку (ну що означає різниця у 2 роки для тварини, що живе 50-60 років?), але дуже різні за норовом і темпераментом. Шанті - спокійний та інтелігентний. Поводиться дуже пристойно. У Дінкара ж характер – як у шкідливого хлопчиська. Він дозволяє собі задирати старшого слона, він рухливий, постійно грається, кидається віниками. Під час регулярних тренінгів Дінкар, на відміну від старанного і слухняного Шанті, не завжди виконує команди, може вередувати. Але, незважаючи на поведінку забіяки Дінкара, обоє слонів дуже прив'язані один одного та завжди проводять своє дозвілля разом.

Слон Дінкар – не єдиний ювіляр серпня. Ми готуємось вітати і інших тварин-іменинників.

   У царській сім'ї левів Ланка та Лоли теж скоро свято. Свій перший день народження 12 серпня відзначатимуть їхні діти Сімба та Ілана. Батьки та діти досі живуть разом та є дружною родиною.

   Також свій 5-річний ювілей 16 серпня відзначатиме зебра Біанка, яка приїхала до нашого зоопарку із міста Дрогобич. Зараз вона перетворилася на справжню красуню і сама вже стала мамою. В 2019 році Біанка народила дитинча, якого назвали Басар. Біанка - добра та турботлива матусею, також вона досить спокійна та довірлива до людей.

 Кожного дня у нас нові події. Слідкуйте на нашими новинами та не забувайте відвідувати наш зоопарк!

Дінкар4 Дінкар  Дінкар2