Міжнародні дні спостереження за птахами

Міжнародні дні осінніх спостережень за птахами відбуваються з 30 вересня по 1 жовтня – це щорічна акція, яка проводиться в усіх країнах світу понад 30 років, і залучають до неї якомога більше громадськості та молоді. Про результати повідомляють до національних офісів (в Україні - офіс Товариства охорони птахів України, м.Київ), після цього відсилають до офісу Міжнародного товариства охорони птахів (Великобританія, Bird life international). Висновки акції публікують в національних та міжнародних орнітологічних журналах.

Птахи – одні з найулюбленіших об’єктів живої природи, за якими людина звикла спостерігати. Вони стали невід’ємною частиною людського існування. Саме з цих причин їм приділяється всіляка увага з боку людини, в тому числі й відзначенням спеціальних дат на міжнародному рівні.

Юні   біологи Миколаївського зоопарку теж провели таку екологічну акцію на території зоопарку. Вони ознайомились із багатою орнітофауною зоопарку, дізнались про види птахів та орнітологічний туризм. Було проведено екскурсію по птахам Червоної книги України, які мешкають в нашому зоопарку. Також діти ознайомились з методикою вивчення птахів з використанням сучасних гаджетів. За допомогою звукозаписів юннати вчились розпізнавати птахів за голосами. Діти також ознайомились з методикою спостереження за птахами, вчились фіксувати результати спостережень…

А ви спостерігаєте за птахами?