Початок будівництва нового сучасного комплексу

Початок будівництва нового сучасного комплексу вольєрів для великих кішок у Миколаївському зоопарку

   10 листопада 2020 року о 12 годині відбудеться урочисте закладення капсули з нагоди початку робіт з нового будівництва літніх вольєрів « Острів звірів». Роботи з будівництва будуть виконуватися ТОВ « ІНЖ- Строй».

   У 1978 році Миколаївський зоопарк переїхав на нову територію, у центрі якої знаходиться комплекс « Острів звірів».

   На той час літні вольєри цього комплексу були збудовані частково з однієї сторони, а з іншої сторони будівництво було призупинене на початковому етапі. Через це деякі великі кішки, що мешкають у Миколаївському зоопарку, наразі мають тільки закритий зимовий вольєр в приміщенні, без можливості виходу на свіже повітря.

 Директор зоопарку Топчий Володимир Миколайович не залишав ідеї завершити будівництво та продовжував роботу у цьому напрямку. Було докладено немало зусиль, щоб ці вольєри були добудовані. Логічним кроком було звернення до проектної організації і замовлення проекту комплексу літніх вольєрів для великих кішок.

   У 2017 році Миколаївський зоопарк за рахунок власних коштів, які заробив завдяки своїй господарській діяльності, замовив проектну документацію в ТОВ « АВТОГРАФ- Н». Ними було спроектовано сучасний комплекс для великих кішок на недобудованій території « Острова звірів».

   За підтримки міського голови Сенкевича Олександра Федоровича були виділені кошти на будівництво даного об'єкту, фінансування якого буде здійснюватися з міського бюджету.

Саме з нагоди довгоочікуваного початку будівництва комплексу вольєрів для великих кішок і проводиться урочисте закладання капсули 10 листопада 2020 року о 12.00.

 

Візуалізація літніх вольєрів "Великих кішок", які будуть збудовані за проектом ТОВ « АВТОГРАФ- Н» біля будівлі  

 

"Острів звірів".

 

 капсула2

капсула3

капсула4

 капсула5