Розмноження едипового тамарина

Перший в історії Миколаївського зоопарку випадок успішного розмноження і збереження молодняку едипового тамарина (Saguinus oedipus).

   Всім нашим відвідувачам ми радимо звернути увагу на ось таке диво – малюка едипового тамарина та на його батьків Зефіра та Джоанну. Це – перший випадок успішного розмноження і збереження молодняку цього виду приматів. До цього в нас народжувались малюки едипових тамаринів, але вони були нежиттєздатними. Були спроби штучного вигодовування маленьких тамаринчиків, але також неуспішні, дитинчата гинули…

   А от цей малюк, що народився 28 березня 2020 року, вже майже самостійний, пересувається не тільки на спині в дорослих, але вже сам стрибає по гілках, куштує «дорослу» їжу, голосно «цвірінькає», як і годиться тамаринові. Він дуже активний, цікавиться оточуючими, в тому числі відвідувачами. Всі бажаючи можуть поспостерігати за поведінкою сімейства едипових тамаринів, що знаходиться в невеликому вольєрі праворуч від вольєра шимпанзе.

Для довідки: Едипів тамарин - вид широконосих приматів родини Ігрункові. Вид поширений у тропічних лісах на півночі Колумбії.   Це – дуже маленька мавпочка. Її тіло завдовжки всього 20-25 см. Відмінною рисою виду є наявність на голові чубчика з довгого білого волосся, що спадає на плечі. Цей тамарин живе високо серед крон дерев. Живляться комахами, фруктами, соком дерев. Як і у інших Ігрункових, за потомством доглядає батько, віддає самиці лише для годування молоком.