Слони прибули в Миколаївський зоопарк

Найбільші тварини суші азійські слони (Elephas maximus) після довготривалих виснажених перемовин нарешті прибули в Миколаївський зоопарк! Ці велетні-гіганти декілька років поспіль були відсутні в колекції Миколаївського зоопарку. За цей час вольєр для утримання цих тварин був модернізований та відремонтований згідно сучасних вимог та стандартів і зараз він готовий прийняти нових мешканців.

Місцем народження обох слонів є Ганноверський зоопарк, але останній час вони мешкали в зоопарках Угорщини: містах Сегеда та Веспрема. Слон на ім’я Шанті народився 6 травня 2008 року, а Дінкар 6 серпня 2010 року. Тварини були передані за Європейською програмою збереження та розмноження рідкісних видів. Їх супроводжували директори цих зоопарків та кіпери.

Зараз велетні-новосели Шанті та Дінкар вже знаходяться в вольєрах зоопарку. Вони з цікавістю обстежують нове помешкання, розглядають оточуючих їх людей, смакують перші ласощі на новому місці проживання. Старший та більший за розміром сірий велетень Шанті відсьогодні вже експонується в зимовому приміщенні. І вже згодом після 30-денного карантину до нього приєднається Дінкар.

Адміністрація зоопарку висловлює подяку за надану допомогу у вирішенні питань отримання слонів Олександру Стаднику, Олександру Сенкевичу, Миколі Капацині, Дмитру та Владиславу Чайкам, помічнику народного депутата Пасічному А. С.

Слоники

слоники2

слоники3

слоники4