Бен

Життєва історія малюка на ім'я Бен

Наприкінці літа, а саме 19 серпня, в родині саймірі (Saimiri sciureus) у пари Міра та По народилося маля. Згодом виявилось, що у самиці, на жаль, була відсутня лактація.

Зазвичай дитинчата народжуються з деяким запасом жиру, який вони накопичують у період зростання у череві матері, тому організм дитинчати може використовувати його для виживання деякий час.

Співробітники зоопарку помітили, що малюк не затримується на грудях матері на довгий час, а також побачили, що самиця кладе дитинча і бігає навколо нього. Така поведінка не є характерною для матері-годувальниці. Було прийнято рішення забрати дитинча у самиці, відловити її та перевірити, чи є у неї молоко. Підозра підтвердилася - лактація в самки була відсутня, тому малюка забрали на штучне вигодовування.

При обстеженні виявилося, що дитинча народилося здоровим. Працівники зоопарку годують малюка кожні дві години. Дитинча має добрий апетит, дуже активне, ретельно вивчає навколишній світ та співає пісні, ніби маленька пташечка. За ним по черзі доглядають чотири «прийомні матусі» - співробітниці відділу Примати.

Назвали малюка Бен, на честь маленького ельфа Бена з відомого британського мультсеріалу «Маленьке королівство Бена і Холлі», адже він дуже схожий на казкового ельфа своїми маленькими вушками, на кінці яких є загострення.

Співробітники Миколаївського зоопарку сподіваються на щасливе майбутнє нашого маленького Бена.