День амурського тигра і леопарда

В останню неділю вересня за ініціативою міжнародних природоохоронних організацій відзначається День амурського тигра і леопарда (Day of the Siberian tiger and Amur leopard). У 2021 році це свято припадає на 26 вересня. Мета цього дня - розказати людям, що леопарди та тигри - це не тільки загроза для худоби і навіть для людей, не тільки спосіб швидкого збагачення завдяки браконьєрському полюванню, а й надзвичайно красива тварина та важлива ланка екосистеми.

Найбільш масово та широко це екологічне свято відзначається в Приморському краї, де, власне і мешкають ці тварини. Але й Миколаївський зоопарк також долучається до відзначання Дня амурського тигра і леопарда, адже ми не тільки утримуємо ці види величних та граціозних хижаків, а й успішно розмножуємо їх, роблячи свій внесок у збереження цих тварин. Ні для кого не секрет, що від розмноження рідкісних тварин в зоопарках значною мірою залежить збереження виду.

Ми запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до нашого зоопарку на тематичну екскурсію «Великі котячі Миколаївського зоопарку».

ДеньЛеотаТигра

 

ДеньЛеотаТигра4

ДеньЛеотаТигра2

ДеньЛеотаТигра3