День любителів зоопарку

8 квітня відзначається День любителів зоопарку. Щороку мільйони людей відвідують зоопарки та дізнаються про безліч тварин, які там живуть. Багато зоопарків є центрами розведення тварин, які перебувають під загрозою зникнення.

Наш Миколаївський зоопарк є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України, який утримує та розводить диких тварин, особливо зникаючих, рідкісних, занесених до Червоної книги України i міжнародних Червоних списків. Важливо розуміти, що саме така діяльність має значення на державному рівні і вносить свою частку у збереження природи України.

Однією із головних функцій зоопарку є екологічна просвіта, яка несе позитивний вплив на світогляд людей та перетворить просвіту у найважливішу складову природоохоронної діяльності.

В нашому зоопарку постійно проводяться еколого-просвітницькі акції, екологічні лекції, створюється багато еколого-просвітницького контенту: відеоролики екологічного характеру, статті. Юннати Миколаївського зоопарку активно беруть участь в екологічних акціях. Під час таких занять діти вивчають, як себе поводити під час відпочинку на природі, дізнаються цікавинки про тваринний та рослинний світ зоопарку та природу рідного краю.Мандруючи нашим парком, ви зможете не тільки відпочити, а ще й самостійно ознайомитись з інформацією еколого-просвітнього змісту, яка розташована на стендах та етикетках. Етикетки є як на вольєрах з тваринами, так і біля рослин.

Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, Миколаївський зоопарк активно працює та приймає відвідувачів. А в нагороду за це, кожного дня ми чуємо приємні та надихаючі коментарі наших відвідувачів:

- «Ви повертаєте нашим дітям дитинство!»

- «Миколаївський зоопарк – це чудова можливість для дітей поспілкуватись з природою, оскільки природа навколо міста може бути небезпечною»

- «Дякую, що навіть у такий важкий час ви робите усе, щоб допомогти дітям не просто прогулятись, а прямо пірнути в світ тварин.»