День народження у людиноподібних мавп шимпанзе

У жовтні свій день народження святкують людиноподібні мавпи шимпанзе звичайні (Pan troglodytes) - Чіліна та Шерман. Це брат з сестрою, які народились у Миколаївському зоопарку.

17 жовтня був день народження у Чіліни, їй виповнилося 15 років. А 20 жовтня народився Шерман, йому - 7 років. Їхні батьки - самиця Аліті та самець Зулі.

За характером наші іменинники різні. Так, наприклад, Чіліна – досить контактна особа, характерна, ревнива, трохи боягузлива і полюбляє увагу. Шерман дуже активний, свою поведінку копіює у сестер. Він любить, щоб співробітники зоопарку чухали йому спинку та вушко зранку при обході. Найчастіше своє дозвілля проводить із середньою сестрою Раміною, адже вона ближче до нього за віком. Наразі Шерман єдиний самець у родині з 5 особин. Така група людиноподібних мавп зараз найбільша в Україні, тому що тільки великі зоопарки з досвідом роботи можуть утримувати цих тварин.

Понад 150 років чисельність шимпанзе скорочується головним чином через антропогенні чинники: знищення місць проживання (вирубка лісів), браконьєрство, переважно, заради м'яса (яке й раніше входило в меню різних народів континенту). Вид знаходиться під загрозою вимирання.

Співробітники зоопарку щиро вітають нашу дружню родину з цим чудовим святом!

Запрошуємо всіх бажаючих на осінню прогулянку до Миколаївського зоопарку, поспостерігати за нашими іменинниками та їхньою родиною.