День народження зоопарка

Сьогодні, 26 квітня 2023 року, Миколаївському   зоопарку виповнюється   122 роки!

Офіційною датою заснування Миколаївського зоопарку вважається 26 квітня 1901року. Саме в цей день засновник зоопарку Микола Павлович Леонтович вирішив відкрити свою колекцію для всіх бажаючих її побачити…

З тих пір минуло 122 роки історії: успіхів, перемог, труднощів і трагедій. П'ять поколінь фахівців віддали і віддають свої знання, сили і працю. Сотні тисяч тварин пройшли через його колекцію.

На сьогоднішній день Миколаївський зоопарк – це один із найстаріших зоопарків України. Він має найбільшу колекцію диких тварин серед зоопарків України. Вона налічує близько 434 види і 3267 особини.

   Минулий 2022 рік, один із найскладніших та найтривожніших років у 120-річній історії Миколаївського зоопарку. Рік війни. Рік страшної агресії росії в Україні. 8 ракет впало на територію Миколаївського зоопарку. Але, завдяки великої та наполегливої праці директора зоопарку Топчого В.М. та всього колективу, зоопарк та його тварини вижили. А ще хочемо зауважити те, що наш зоопарк, вже третій раз за всю історію свого існування переживає війну.

       Миколаївський зоопарк вдячний всім, хто з перших днів війни надавав допомогу, не байдужим мешканцям міста, волонтерам, нашим друзям із зоопарків Європи. Дякуємо ЄАЗА (Європейська асоціація зоопарків та акваріумів) за велику фінансову підтримку і нашого зоопарку, і зоопарків України. Вдячні зоопаркам Польщі, Чехії, Німеччини, Естонії за допомогу кормами та ветеринарними препаратами. А ще, велика подяка жителям Землі за фінансову підтримку зоопарку та придбання квитків онлайн на нашому сайті.

   Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, Миколаївський зоопарк активно працює та приймає відвідувачів.

А в нагороду за це, кожного дня ми чуємо приємні та надихаючі коментарі наших відвідувачів:

- «Ви повертаєте нашим дітям дитинство!»

- «Миколаївський зоопарк – це чудова можливість для дітей поспілкуватись з природою, оскільки природа навколо міста може бути небезпечною»

- «Дякую, що навіть у такий важкий час ви робите усе, щоб допомогти дітям не просто прогулятись, а прямо пірнути в світ тварин зоопарку, ще й таким веселим способом!»