День працівників ветеринарної медицини

День працівників ветеринарної медицини

   Згідно з Указом Президента України № 1035/2001 від 1 листопада 2001 року у другу неділю серпня щорічно відзначається День працівників ветеринарної медицини. Основна мета цього дня – «відзначити вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва і охорони довкілля».

   У 2023 році День працівників ветеринарної медицини припадає на 13 серпня.

Робота ветеринара — вкрай відповідальна справа, що вимагає від охочих нею займатися великої сили волі, терпіння і, найголовніше, щирої любові до тварин. Робота вимагає великої стресостійкості та холоднокровності.

Кожен зоопарк повинен мати ветеринара, адже вони лікують хвороби і поранення тварин, при потребі допомагають народитись малюкам, проводять величезну роботу з профілактики захворювань, роблять щеплення, проводять дезінфекцію, контролюють якість кормів для тварин.

   Сьогодні колектив Миколаївського зоопарку щиро вітає наших ветеринарних лікарів з професійним святом. Ми бажаємо їм здоров’я і успіхів у їх нелегкій, але такій необхідній праці! Адже у ваших руках складна і відповідальна справа. Приємно усвідомлювати, що люди, які працюють в цій галузі, віддані своїй професії, для вас робота – це і покликання, і вічний неспокій, і щоденна кропітка праця.