День працівників природно-заповідної справи

7 липня - День працівників природно-заповідної справи
Сьогодні, 7 липня, відзначають День працівника природно-заповідної справи.
18-го серпня 2009-го року Президентом України згідно Указу № 629/2009 встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, який тепер щорічно відзначається 7 липня.
З метою підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, небайдужих до сьогодення та майбуття нашої природи, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, встановлено це професійне свято.
Миколаївський зоопарк є одним із об'єктів природно-заповідного фонду України, який з метою збереження генофонду зоологічних колекцій утримує та розводить диких тварин, особливо зникаючих, рідкісних, занесених до Червоної книги України i міжнародних Червоних списків. Важливо розуміти, що саме така діяльність має значення на державному рівні і вносить свою частку у збереження природи України.
Не дивлячись на важкі часи, які переживає наша країна сьогодні, наш зоопарк активно працює та приймає відвідувачів. Колектив зоопарку вітає всіх працівників природно-заповідної справи з професійним святом, бажає здоров’я і успіхів у нелегкій, але такій необхідній праці!