День тигра

29 липня   Міжнародний день тигра (International Tiger Day)

   Щороку 29 липня в усьому світі відзначається Міжнародний день тигра (International Tiger Day). Головною метою Міжнародного дня тигра є поширення інформації з питань захисту тигрів.

   На жаль, в дикій природі збереглося не більше 5 тисяч особин, і це число продовжує постійно зменшуватись. Так, за останнє століття чисельність цих тварин скоротилося у 25 разів. І сьогодні тигри знаходяться під загрозою зникнення. У більшості випадків вони стають жертвами браконьєрів. І ця проблема не може не хвилювати природоохоронні спільноти всього світу. Головними причинами зменшення популяції смугастих хижаків є браконьєрство і нелегальна торгівля їхніми зубами, хутром і кістками, які використовуються у традиційній азійській медицині. Тигр - найбільша, найсильніша та найспритніша кішка на планеті. Сучасна систематика виділяє два підвиду тигра замість раніше признаних 9 підвидів, 3 з яких зараз уже зникло. Нині ця тварина знаходиться під міжнародною охороною, занесена до Червоної книги МСОП, та з 2014 року полювання на тигрів заборонено у всьому світі. Наприклад, у Китаї найсуворіше покарання за вбивство тигра — смертна кара.

Сьогоднішній день є вдалим приводом розказати про тигрів Миколаївського зоопарку.

На теперішній момент в нашому зоопарку утримуються амурські тигри (Panthera tigris altaica). Це дві сестрички, яких звуть Пенелопа та Агрипина, народилися вони у 2005 році в Миколаївському зоопарку.

     Пенелопа та Агрипина різні за характером. Коли тигриці були молодші, вони товаришували між собою, а з настанням статевої зрілості перестали ладити та стали конфліктувати. Адже в природі тигри живуть на самоті, ведуть поодинокий спосіб життя. Тому випускають у відкритий вольєр тигриць по черзі.

Цікаво, що в Миколаївському зоопарку тигри утримуються з 1978 року. За цей період у нас народилося близько 70 тигренят.

   Для тигрів та левів в Миколаївському зоопарку побудовані вольєри з досить великою територією, природним ландшафтом, тінистими деревами, басейнами, в яких тигри дуже полюбляють купатись.А взимку дає про себе знати амурське походження наших кішок. Дуже полюбляють вони повалятися в снігу або навіть покататися на кризі замерзлого басейну…

   Гості свята мали змогу ближче познайомитися з тигрицями Миколаївського зоопарку на цікавій лекції, найменші відвідувачі змогли весело та активно провести час з нашою гостею-тигрицею та зробити яскраві світлини. Також, кожна дитина мала змогу намалювати власного тигрика та залишити спогад про цей день.

Для всіх любителів природи, нагадуємо, що завтра о 14:00, на головній площі зоопарку наші пухнасті реабілітологи чекають на вас.