Кенгуреня на ім'я Сьома

Кенгуреня на ім'я Сьома

В житті тварин, як і в житті людей, можуть траплятися непередбачувані ситуації. Так сталося влітку 2023 року, коли в Миколаївському зоопарку трагічно загинула самиця кенгуру Беннета (Macropus rufogriseus) на ім'я Октава. В сумці Октави було маленьке кенгуреня. В природі на таких дитинчат чекає загибель, але у Миколаївському зоопарку працюють дуже турботливі співробітники, і однією із них є робітниця з догляду за тваринами Олєйнік Оксана Анатоліїївна, яка й стала для кенгуреняти «прийомною мамою». Малюка кенгуру співробітники зоопарку взяли на штучне вигодовування.

Ім'я малечі підбирали майже місяць, та згодом вирішили назвати Сьомою. На початку штучного вигодовування вага дитинчати була 900г, на сьогоднішній день вага сягає 3,6 кг. Кожен тиждень кенгуреня Сьома набирає до 200г. Щотижня проводиться зважування, контролюється вага та динаміка розвитку тварини, ветлікарі нашого зоопарку систематично слідкують за здоров'ям Сьоми.

Улюбленою їжею Сьоми є козине молоко, овес, насіння соняшника, вівсянка та гілки фруктових дерев (яблуні, груші, хурми та вишні). За характером Сьома слухняний, грайливий, добрий та завжди активний.

Це перший успішний випадок штучного вигодовування дитинчати кенгуру в Миколаївському зоопарку. Не обійшлося і без труднощів, адже складність полягала в забезпеченні комфортного температурного режиму в новій (справжній, з м’якої тканини) сумці для малюка, він повинен бути таким самим, як і в сумці мами кенгуру. Але завдяки любові та турботі «прийомної матусі» Оксани це питання вирішилося. А ще спеціалісти нашого зоопарку зверталися за консультацією до співробітників Харківського, Рівненського зоопарку та зоопарку "Хай Парк" у Кір'ят-Моцкін (Ізраїль), в яких є досвід штучного вигодовування кенгуру.

Співробітники Миколаївського зоопарку сподіваються на щасливе майбутнє кенгуреняти. А побачити нашого Сьому можна буде не раніше літа 2024 року.