Міжнародний день полярного ведмедя

27 лютого - Міжнародний день полярного ведмедя

За підтримки організації Polar Bears International, з 2014 року в екологічному календарі з визначеною датою 27 лютого з’явився Міжнародний день полярного ведмедя (International Polar Bear Day).

Мета Міжнародного дня полярного ведмедя — поширити інформацію про цих тварин і привернути увагу громадськості до необхідності охорони як самих ведмедів, так і їх природного середовища існування.

Головними причинами зменшення популяції полярного ведмедя є:

1. Браконьєрське полювання. Незважаючи на законодавчу заборону на видобуток полярних ведмедів, ціна шкури звіра і інших трофеїв його видобутку на чорному ринку дуже висока.

2. Глобальне потепління. За даними вчених, площа льодового покриву Арктики, що є природним ареалом полярних ведмедів, значно скоротилася.

3. Забруднення арктичного природного середовища. Морську акваторію і прибережні екосистеми забруднюють пестициди, радіонукліди, продукти згоряння палива, важкі метали, паливно-мастильні матеріали, нафта і т.д.

Миколаївський зоопарк - єдиний зоопарк України, який має в своїй колекції полярних ведмедів. Це доросла самка Зефірка (2011р.н.) та її донька на ім'я Сметанка(2017р.н.).

Привітати своїх улюбленців зі святом змогли відвідувачі Миколаївського зоопарку. Спеціально до Міжнародного дня полярного ведмедя були організовані різноманітні еколого-просвітні заходи: цікава лекція про полярних ведмедів, пізнавально-розважальна програма, під час якої наші юні гості змогли не тільки пограти, але й дізнались багато цікавих фактів про винуватців свята, а також про те, що кожен може зробити для того, щоб зберегти цих прекрасних тварин. І, звичайно, наші ведмеді отримали святкові смаколики, а відвідувачі мали змогу поспостерігати за поведінкою тварин під час показової годівлі.