Міжнародний день снігового барса

Міжнародний день снігового барса(International snow leopard day).

Міжнародний день снігового барса, відзначається в усьому світі щорічно 23 жовтня. Це свято засноване в Бішкеку – столиці Киргизії, на Всесвітньому форумі зі збереження снігових барсів в 2013 році. Головною метою свята є привернення уваги громадськості до важливості збереження унікальних видів тварин нашої планети.

Сніговий барс, або ірбіс (Panthera uncia або Uncia uncia ) мешкає в горах Центральної Азії. Ця унікальні тварини занесені до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи, оскільки їхня чисельність катастрофічно скорочується, і наразі ірбіс знаходиться у числі вимираючих видів. Красиве забарвлення і цінність хутра призвели до того, що тварини стали бажаною здобиччю браконьєрів. Крім того, розширення пасовищ в високогірних районах призводить до того, що природнє середовище існування ірбіса звужується.

В нашому зоопарку утримується самиця снігового барса на ім'я Таші, яка народилася 29.04.2013 року в Австрії, у місті Зальцбург, а приїхала до Миколаївського зоопарку 10.05.2015 року. Вона дуже допитлива та контактна, навіть полюбляє підставляти своє вушко погладити співробітникам під час годування.

В природі основною здобиччю ірбісів є гірські копитні. В зоопарку у меню Таші входить курятина та кролятина.

Цікаво знати!!! Снігові барси у Миколаївському зоопарку утримуються ще з кінця 60-тих років і по теперішній час. За весь цей період утримувалося п'ятнадцять барсів. За всю історію утримання був єдиний випадок розмноження. Це сталося 19.10.2016 року…

Миколаївський зоопарк бере участь в Міжнародній програмі збереження цього виду.

Запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до Миколаївського зоопарку, щоб познайомитися із нашою красунею на ім'я Таші.