Онлайн семінар

31 березня Рівненський зоопарк у співпраці з Асоціацією зоопарків України (далі - АЗУ) провели онлайн семінар на тему: "Примати Нового Світу родини Ігрункових (Callitrichidae). Аспекти утримання, розмноження, ветеринарного обслуговування".

У семінарі взяли участь працівники відділів зоопарків, профільні фахівці, зоотехніки, ветеринарні лікарі.

Модератором семінару виступила заступниця директора Ірина Оліферук, а директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк звернувся до учасників з вітальним словом.

Семінар складався з двох блоків.

Перший стосувався утримання цих приматів, другий блок був присвячений ветеринарним аспектам.

Вперше в онлайн семінарі АЗУ взяв участь зарубіжний зоопарк. Пані Уляна Каляжни (@Uljana Kalazny) розповіла про досвід утримання приматів у зоопарку міста Лодзь (ZOO Łódź), Польща.

Досвідом роботи поділилися представники Миколаївського зоопарку, Черкаського міського зоологічного парку "Рошен", БІОН Тераріум Центру (м. Київ).

Змістовними та корисними були виступи ветеринарних лікарів: Андрія Марунчина та Інни Васильковської.

Зазначимо, що цей онлайн семінар — вже другий із серії зустрічей, започаткованих АЗУ. Перший - "Тераріум як невід'ємна складова сучасного зоопарку", відбувся у лютому. Його спільно провели БІОН Тераріум Центр та Черкаський міський зоологічний парк "Рошен".

Розпочата робота над збірником, який буде містити доповіді, представлені на семінарі. Збірник буде завантажений на сайт АЗУ. Його матеріали будуть доступними всім бажаючи.

В планах - нові семінари на цікаві та актуальні теми.

Долучайтесь!