Вітаємо Ланка та Лолу!

Сьогодні, 25 травня, у Миколаївському зоопарку свято, день народження у двох левів (Panthera leo) самця Ланка та самиці Лоли, яким виповнюється по 5 років! До речі, ці африканські тварини святкують день народження у Міжнародний день Африки, символічно, чи не так? Народилися вони в Південній Африці, а поступили до нашого зоопарку в якості подарунку від приватної особи з м. Києва, 10.10.2016 року.

Наші іменинники контактні та ласкаві до співробітників, добре впізнають тих людей, які за ними доглядають. Живуть вони справжнім левиним прайдом, разом з ними проживають їх діти Сімба та Ілана 2019 року народження. А в цьому році, 13 лютого, самиця Лола народила ще двох дитинчат, яких звуть Ларс та Лєда. Зараз Лола та її маленькі діти мешкають окремо від прайду в закритому приміщенні. В майбутньому Ларса та Лєду планують передати до іншого зоопарку.

Іменинник Ланк є справжнім вожаком свого прайду. В нього з сином Сімбою вже виникають конкурентні відносини, але син все ж таки підкорюється своєму батькові. А от донька Ілана має свої привілеї в царській сім'ї. Вона навіть може забрати порцію м'яса у батька, і він їй поступається в цьому.

Не дивлячись на те, що Ланк та Лола виховувалися з місячного віку людьми, вони все ж таки не стали «плюшевими іграшками». Це справжні хижаки з природніми інстинктами.

Починаючи з 1970 років XX сторіччя   завідувачка відділу хижих тварин Бондаренко Т.Г. веде облік народжених в нашому зоопарку левенят. З того часу в нас народилося 133 левеняти.

Один із перших досвідів штучного вигодовування левенят був описаний зоотехніком Миколаївского зоопарку Людмилою Юхимівною Нічиковою у 50-х роках XX сторіччя.

Ми запрошуємо усіх бажаючих на прогулянку до нашого зоопарку, щоб привітати з днем народження іменинників із царської родини! А побачити їх можна в експозиційному комплексі «Острів звірів».